concierto92uno.com/bet365/

alvesta.nu

Biltillverkarna redo med el och hybridbilar men var är infrastrukturen

Alvesta resecentrum parkering 2st laddare

Alvesta resecentrum parkering 2st laddare redan slut

Var ska man ladda bilarna  det finns i princip inga laddare alls man  har gnällt  på biltillverkare och bensinbolag för att bromsa utvecklingen mot ett fossil fritt samhälle men nu kommer bilarna på bred front men var ska de laddas.

I princip alla som bor i lägenhet utan garage i  har ingen tillgång till laddare

De få laddplatser som finns på köpcentrum är i bästa fall en enda tex Växjö Samarkand med ca 800 parkeringsplatser finns en laddstolpe och då är de bäst i Växjö med delad första  plats med  Norremark som även har en plats resten noll

Man kan undra hur Växjö som kallar sig Europas grönaste stad planerar det verkar som totalförbud för bilar i kommunen är enda lösningen för några hybrid eller elbilar verkar de inte planera för.

Ska laddhybrider köras på el måste de kunna laddas överallt de går bara några mil på el och rena elbilar har en verklig räckvidd på 15 mil men har man alltid bilen fulladdad är 15 mil ganska bra.

Nu kommer det givetvis inte säljas några hybrid eller miljöbilar om laddplatser inte finns något som blir fullkomligt förödande; för stadsmiljöerna och för miljön för framtida generationer.

Ska rena elbilar slå måste det finnas snabbladdare – som är en nödvändighet för att komma längre sträckor med rena elbilar det finns i princip inga alls utmed vägarna eller på parkeringsplatser.

Inte ens nyproducerade Alvesta Resecentrum har tänkt på laddning finns två st 220 volts laddare på 130 platser inga snabbladdare alls  hade man tänkt lite på framtiden hade det funnits fler redan nu är det slut på platser för el hybridbilar.(se bild)