concierto92uno.com/bet365/

alvesta.nu

China

Kina ett historiskt intressant land.Massakern på Den himmelska fridens torg i Peking år 1989 blev ett bakslag för turismen i Kina men OS i Beijing har till största delen varit positivt för landet. Man har lagt ner enorma summor på att restaurera och återuppbygga tempel,os arenor,ny flygplats . Samtidigt har Kina byggt upp en mängd moderna hotellpalats, som håller mycket hög klass ett tre stjärnigt hotell är normalt ok och priset är bra ca 400:- natten för ett centralt hotell. Väljer man fler stjärnor kan man bo i ohämmad lyx, handla i de inbyggda affärscentren.

Från hotellen utgår guidade utflykter i bussar till många av turist sevärdheterna som den förbjudna staden i Beijing, Kinesiska muren, som ringlar sig otroliga 600 mil Ming kejsarnas gravplatser, Kejsarens sommarpalats mm.

I Kina är nog det myllrande kinesiska folklivet som är den största upplevelsen bla i städernas bostadskvarter med smala gator med kineser som lagar mat ute på gatan eller arbetar med diverse hantverk eller gatuförsäljning och där livet ännu är ganska primitivt.Kina har öppnat dörren på vid gavel för turister men fortfarande får man frågor om man kan tänka sig att bli fotgraferad tillsammans med kineser så turister är fortfaranade lite exotiskt.

Det nyrenoverade Tempel of Heaven är nog en av Kinas vackraste park från kejsartiden där turister kan njuta av fina gamla tempelbyggnader och kineser som tränar allt från badmington till kampsporter.