concierto92uno.com/bet365/

alvesta.nu

Kultur som hjälpgumma eller som bas

”För det krävs kulturellt know-how, glöd och personlig passion som ingen kulturansvarig sedan Bengt Göransson visat tecken på” skrev Bodil Malmsten för ett år sedan. Bengt Göransson var statsråd med ansvar för kultur-, medie- och utbildningsfrågor, nu föreläsare och krönikör i Helsingborgs dagblad. På onsdag kväll föreläser han på Växjö stadsbibliotek om kulturpolitikens utmaningar i tillväxtsamhället.

Bengt Göransson är en engagerad person, som arbetat med folkbildning och kulturfrågor i många år. Han var statsråd 1982 – 1991. För dryga två år sedan gav han ut en bok, Tankar om politik, där han framhåller sin tro på medborgarnas ansvar och förnuft och kulturens värde. Folkbildning är viktig.

Bengt Göransson var ordförande i demokratiutredningen om folkstyret inför 2000-talet 1997–99. Han innehade 2010 den ettåriga gästprofessuren till Torgny Segerstedts minne. Motiveringen till den utmärkelse löd: "Bengt Göransson är en orädd och livlig samhällsdebattör som visar ett stort engagemang för politik, folkbildning och kulturfrågor.

Bengt Göransson är en av talarna på den stora utbildningskonferensen Växjökonferensen nu i veckan. På onsdag kväll föreläser han på Växjö stadsbibliotek om kulturpolitikens utmaningar i tillväxtsamhället.  Det är ett program samarbete med Bibliotekets vänner

Tid: 30 januari kl 18.00 Plats: Växjö stadsbibliotek, Galaxen